Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhörigstöd i centrum

Det är viktigt för de som är anhöriga och ger närstående stöd att få träffas.
I vår erbjuds tre öppna föreläsningar under olika teman.

Annons
Först ut. Anhörigkonsulent Carina Oskarsson.

Kommunen och Studieförbundet Vuxenskolan går samman och bjuder in till tre kvällar där anhörigstödjare sätts i centrum, men dit alla är välkomna.

– Öppna föreläsningar är bra, och man kan lära sig mer inom ett specifikt område, säger Monica Andersson, anhörigsamordnare på kommunen.

Upplevelser

Redan tisdagen den 28 februari inleds föreläsningsserien när anhörigkonsulent Carina Oskarsson medverkar under temat, jag är anhörig. Carina berättar om sina upplevelser som anhörig till sambo och gamla sjuka föräldrar.

Ettor i alla ämnen

Med ettor i alla ämnen, och med en känsla av att vara sämst i allt kunde Gert Anderssons liv ha gått brant utför. Men genom egen kraft ändrade han riktning i livet. Om detta berättar Gert under rubriken, ”mitt liv med ADHD”, onsdagen den 21 mars.

Vid den tredje och vårens sista föreläsning, torsdagen 19 april, medverkar Barbro Rudin som en av talarna. Hennes berättelse skildrar hur det är att vara anhörig till en person drabbad av demenssjukdom.

Då kommer även Sonja Rådman att finnas med och svara på frågor om demenssjukdomar.

Näckrosen

Samtliga föreläsningar hålls i samlingssalen Näckrosen på Norra Bergens äldreboende.

– Slår föreläsningarna väl ut så kommer vi att fortsätta under hösten med olika teman som riktar sig mot anhöriga, säger Monica Andersson.

Mer läsning

Annons