Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antika grejer byter ägare

På lördag arrangerar Eric Lind antikmarknad i Askersund för 23:e gången i rad. Det är en populär marknadsplats för både säljare och köpare.

Annons

 – I år har vi exakt 164 utställare och det är lagom. Vi har haft 180 men det är i det mesta laget, vi vill inte att det blir för stort, säger Eric Lind.

Men det låter ändå ganska stort redan nu.

Upp emot en kilometer av marknadsbord kommer att stå på båda sidor av hamnen som väntas fyllas med omkring 10 000 besökare, en uppskattad siffra som bygger på tidigare år.

Utbudet är av skiftande slag även om trenderna finns också i den här branschen.

– Det glider alltmer över på 50-tal nu. Det är nattduksbord och små byråar i teak. En kromad köksstege från den tiden får du betala mellan 500 och 1 000 kronor för, sånt är populärt, säger han och fortsätter:

– Man brukar sätta en gräns på 100 år men även det från mitten av förra seklet kan räknas som antikt i dag.

Mitt på dagen drar en så kallad kvalitetsauktion i gång.

– Jag vet inte om kvalitet är rätt ord, det är visserligen fina grejer men vi satsar mer på udda och roliga saker i den auktionen. Vi har till exempel en gammal budcykel som vi tror blir intressant för många.

Klubbauktionen tar ungefär två timmar.

– Ja, längre får den inte bli för sedan ska jag gå och handtacka alla utställare som jag brukar göra. Och det brukar ta nästan tre timmar..

MARIANNE JANSSON

Mer läsning

Annons