Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen dags för motorfest

På lördag anordnas ”Car and bike meet” i Strandparken i Askersund. För 21:a året i rad bjuder klubben Midnight cruisers in till motorfest.

Annons
Gänget bakom kulisserna. Föreningen Midnight cruisers står bakom ”Car and bike meet”. ”Evenemanget står för hela klubbens existens”, säger ordförande Mikael Johansen, närmast kameran.

Det mesta kommer att kännas igen från tidigare år. Livemusik, minitivoli och uppvisningar hör till, liksom den kran man kan åka upp i för att se området ovanifrån.

Och så förstås själva utställningen. Förra året kom 960 bilar, drygt 300 motorcyklar och närmare 6000 besökare.

– Jag hoppas på bra väder för att få många besökare. Inget regn och inte för varmt. Om det är rekordvärme åker folk och badar i stället, säger Mikael Johansen, ordförande i Midnight cruisers.

Skulle det nu vara hett svalkar ändå vattnet. Strandparken med närhet till centrum och sjön, menar klubben, är en bidragande faktor till att ”Car and bike meet” har blivit så populärt.

Tradition

Cruisingen på kvällen är tradition sedan 15 år tillbaka. Först för ett par veckor sedan blev det klart att den kommer att genomföras, något som Mikael tror är avgörande för utställningens framtid.

Från klockan 10 finns det chans att beundra och inspireras av bilar och motorcyklar. Klockan 17 stänger portarna och prisutdelning sker en stund innan. Klockan 19 tar cruisingen fart och kvällen avslutas sedan med en fest på klubben där Snakebite och The jet aways kommer att uppträda.

Mer läsning

Annons