Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen invigning av Sundsängen

Nu är den nya förskolan Sundsängen formellt invigd. Därtill avbockad på kommunens lista över stora projekt på G. Detta firades med presentutdelning och bakelse på förskolan i eftermiddags.

Annons
Linnea Eriksson och Emma Pajic tycker om sin nya förskola. Och invigningstårta är också gott.

Inflyttningen i förskolan, som ligger på Floragatan, skedde efter julhelgen, och barnen har gått där sedan mitten på januari. Men i dag invigdes den formellt genom att barn- och utbildningsnämndens förste vice ordförande Ronny Larsson (S) bockade av den.

– Läget på den här förskolan är perfekt. Det är centralt, men ändå avskiljt och lugnt, sa han.

Rektorn för förskolorna i Askersund, Britt-Marie Larsson, är glad över att man genom Sundsängen fått ytterligare en avdelning. På Junibacken, som ersatts av den nya förskolan, fanns bara en avdelning. Då är det svårare att klara öppethållandet.

– Vi är väldigt förtjusta i den här öppna lösningen. Vi har en avdelning för de äldre barnen och en för de yngre, men här har de en gemensam mötesplats så det är lätt att samarbeta, säger Britt-Marie Larsson.

Barn- och utbildningsnämndens förste vice ordförande Ronny Larsson (S) bockade av invigningen av Sundsängens förskola som ett projekt som nu är klart.BILD: JESSICA UHLIN

Mer läsning

Annons