Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets första vitsippa i Blom

Bitte Blom, församlingspedagog i Askersunds församling, har fått kristdemokraternas vitsippspris. Det delas ut varje år till någon som gör lite mer än vad man kan förvänta sig.

Annons
Det var inga vitsippor Bitte Blom fick av kristdemokraternas Erling Johansson, men väl ett vitsippspris för sitt engagemang för unga.

Vid kristdemokraternas årsmöte i går kväll delades vitsippspriset ut.

– Det går till någon som gör lite utöver det vanliga, på sin fritid eller inom sitt yrke, förklarar Erling Johansson, vice ordförande för kristdemokraterna i Askersund.

Han tycker att Bitte Blom förtjänar priset för sitt engagemang för människor som församlingspedagog i Svenska kyrkan, och framför allt för att hon bryr sig om ungdomar. Det visar sig bland annat i att hon är med och nattvandrar.

Bitte Blom förklarade vid prisutdelningen att hon var hedrad, men att hon först inte tyckte att hon var rätt person för priset.

–  När Erling ringde mig och berättade det så förstod jag först inte vad han ville. Jag sa att jag jobbar ju inte så mycket med ungdomar längre. Men sen pratade vi om den här kvällen, och jag sa att det inte passade så bra, eftersom jag skulle på möte med nattvandrarna. Då skrattade vi båda två, sa hon.

Mer läsning

Annons