Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets vägkyrka i Snavlunda

I måndags öppnade vägkyrkan i Snavlunda. Resande kan få en guidad tur i 1700-talskyrkan, ta en fika och samtidigt titta på utställningen av konst och hantverk i församlingshemmet.

Annons
Dyrbart tyg. Eva Arvidsson visar upp ett tyg av råsiden som hon har vävt och som en sömmerska har gjort till en kappa. Kappan bär hon bara vid ¿riktigt speciella tillfällen. Konst- och hantverksutställningen är en bonus när man besöker vägkyrkan.

Inne i församlingshemmet visar Eva Arvidsson och Inger Olofsson vad de har gjort i vävstugan. Tillsammans med fyra andra träffas de tisdagar och torsdagar för att väva tyger av lin.

– Vävstugan är viktig för oss, det är då vi utbyter tankar och får inspiration av varandra, säger Eva.

Sjunger i kyrkan

Förutom de vackra vävarna och trasmattorna kan besökare beundra akvareller, handdockor och handgjorda prydnadsträd av andra konstnärer.

I kyrkan har prästen Hans-Eric Hägg stämt upp i spontansång. Han sjunger om Snavlunda för Lars Hammarström och Berit Mårtensson som har kommit för att besöka vägkyrkan. De var i Östansjö och bestämde sig för att ta vägen mot Snavlunda när de skulle mot Askersund. Så hittade de kyrkan.

– Jag tycker att det är bra med vägkyrkor när man är ute och reser, säger Lars.

Han är imponerad över hur bra kyrkan är bevarad. Förutom sången har de fått en guidad tur och nu ska de ta en kopp kaffe.

En silvergrå Saab svänger in på parkeringen, prästen skyndar för att välkomna nästa besökare.

Vägkyrkan är även öppen nästa vecka från klockan 13-18. Klockan 17.30 är det andakt.

Mer läsning

Annons