Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsbro får butik tillbaka

Initialerna i företagsnamnet JM-kiosk står för Jennie och Micke. Den första juni öppnar Jennie ”Åsbromacken”, och orten har blivit med kiosk igen.

Annons
Öppnar kiosken. Jennie af Ekenstam slår upp portarna i hopp om att kunna erbjuda Åsbroborna en trevlig samlingspunkt.

För cirka ett år sedan stängdes butiken och det är inte utan att den saknats av ortsborna. För Jennie af Ekenstam blev saknaden så stor att hon beslöt sig för att själv öppna den igen.

– Jag vet inte hur många gånger vi sa hemma att vi tar och åker upp till macken, med konstaterandet, inte, förklarar hon.

Samlingspunkt

Redan när den avvecklades var hon sugen på att försöka ta över. Nu är tiden inne för det och på onsdag ska allt vara klart för öppnande. Hon och maken Micke har rustat och fejat så kiosken med servering ska bli så inbjudande som möjligt.

– Jag hoppas det här ska bli en samlingspunkt dit folk åker för att träffas och ta en fika, men också där man hittar något att köpa med sig hem, säger hon.

Minigolf

Konceptet bygger på en kiosk med dess varor, bakeoff, lättluncher, smörgåsar, en del närlivsvaror, hygien- och apoteksartiklar och sen ortens nyhet, mjukglass.

– Jag kommer också att ha en presenthörna, det var populärt i den förra butiken.

Men öppnandet bär också med sig det positiva att minigolfbanan öppnas igen, och sköts från kiosken. För att klara de långa öppettiderna kommer hon att ha en anställd till sin hjälp.

Mer läsning

Annons