Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsbro rockade loss

Åsbrorock är i full gång i Åsbro. Besökarna har strömmat till, trots det trista vädet med regn och blåst. Något som blivit en tradition de senaste åren.

Annons
Många röjde till bandet Luke I am your father från Hallsberg.

Den hårda blåsten ställde till det för arrangörsföreningen för Åsbrorock när scener och tält skulle sättas upp. Flera små tält blåste sönder, och den stora scenen fick flyttas till andra sidan området för att inte vinden skulle blåsa rakt mot den.

– Men det är förvånansvärt mycket folk här ändå med tanke på att det är så dåligt väder, konstaterar Jimmy Johansson i arrangörsgruppen på seneftermiddagen, när duggregnet hängde i luften.

Årets festival bjöd mest på lokala band. Huvudnumret var bandet Misconduct från Kristinehamn.

– Vi ska försöka hålla lite spelningar under året för att dra in pengar. Nästa år blir ju femte året så då hoppas vi kunna göra lite större, säger Jonas Johansson, ordförande i arrangörsföreningen.

Vädret till trots verkade festivalpubliken uppskatta spelningarna.

Jenny Stöa och Caroline Bengtsson har blivit meddragna av Magnus Törnblad som kommit för att se framför allt Hallsbergsbandet Luke I am your father.

– Det är inte direkt min musiksmak, men det går att lyssna på om man står en bit bort så att man inte blir döv, konstaterar Jenny.

– Det är kul att det är just i Åsbro som är så litet. Det händer ju inte så mycket annat här, säger Caroline.

Det är roligt att det är lokala band som spelar, eftersom det händer att man känner någon som står på scenen, tycker tjejerna.

Evelina Skogmo och Sofie Johansson, som är släkt med Johanssons i arrangörsföreningen, kom ganska tidigt till festivalen eftersom det var tänkt att de skulle hjälpa till med städplockning bland annat. Efter fyra timmar är de dock nöjda och på väg hem.

– Det är riktigt roligt och bra musik, säger Sofie.

– Kul att de fixar något för allmänheten, och att det är gratis, tycker Evelina.

Mer läsning

Annons