Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsbroband ger ut sin första skiva

Hösten 2009 bildade Mikael Letskog rockbandet The Jetaways tillsammans med sina två söner Hampus och Linus samt barndomskompisen Jan Östlund. Nu, ett och ett halvt år senare, har bandet från Åsbro släppt sin första skiva.

Annons
Från vänster: Mikael Letskog (kontrabas), Jan Östlund (Sång/gitarr), Linus Letskog (trummor) och Hampus Letskog (gitarr). Tillsammans utgör de rockbandet The Jetaways som nyligen har släppt sin första skiva.

I tonåren spelade Mikael Letskog och Jan Östlund i ett rockband. Drömmen om att få släppa en skiva fanns där redan då, men uppfylldes aldrig.

Trots det avtog aldrig 45-åringarnas musikintresse, och samma intresse lyckades Mikael överföra på sina två söner Hampus och Linus. Det slutade med att alla fyra bestämde sig för att spela ihop. Till en början mest som en kul grej.

Upptäckta av skivbolag– Sedan föddes idén om att vi kanske borde bilda ett band tillsammans, berättar Mikael Letskog när NA hälsar på hemma i hans hus i Åsbro.

Det är också där, i Mikaels garage, som bandet har sin replokal. Tillsammans kallar de sig för The Jet-aways, och efter en spelning i Jönköping nådde deras relativt nybildade band nya höjder.

– Ett skivbolag såg vår spelning och tyckte att det lät intressant. Till slut fick vi komma dit på en provspelning och det blev så bra att vi fick släppa en skiva, säger Jan Östlund.

Därmed gick Jans och Mikaels pojkdröm äntligen i uppfyllelse.

Rock’n’roll– Det känns stort att den blev förverkligad till slut. Man känner sig som världens äldsta tonåring, skrattar Mikael.

Premiäralbumet heter ”Let’s get juiced” och innehåller totalt 15 låtar. Musikstilen är rockabilly och 50-tals rock’n’roll, och samtidigt som skivsläppet duggar spelningarna tätt runt om i hela Sverige. Ett uppträdande i Norge finns även inbokat i sommar.

– Det är klart att bandet har nått en riktig milstolpe tack vare skivan. Schemat är fullspäckat och ibland tvingas vi tacka nej till spelningar. Det här är trots allt bara vår hobby, säger Jan.

Mer läsning

Annons