Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsbroföretag får servera alkohol igen

Socialnämnden i Askersund drog in serveringstillståndet för Scandinavian Mansion AB i Västra Å. Förvaltningsrätten i Karlstad menar att det räcker med en varning.

Annons
Västra å. Scandinavian Mansion AB.

En inspektion av alkoholhandläggare och Skatteverket gjordes under hösten 2012 på Scandinavian Mansion AB. Företaget bedriver restaurang, kurs- och konferensverksamhet. Inspektionen visade att det serverats sprit i lokaler som inte omfattats av serveringstillståndet. Det hade även serverats sprit som köpts in från utlandet och det fanns stora problem med bokföringen.

I december 2012 tyckte Socialnämnden att bristerna var så grova att serveringstillståndet drogs in. Företaget överklagade socialnämndens beslut till Förvaltningsrätten som kom med sin dom den 8 juli. Förvaltningsrätten menar att de skäl som socialnämnden anger inte är tillräckliga för att återkalla serveringstillståndet.

Överträdelserna mot alkohollagstiftningen har inte varit av sådan allvarlig art. Men Förvaltningsrätten fastslår att det finns en grund för ingripande enligt alkohollagen och att företaget ska tilldelas en varning. Domen kan överklagas senast den 29 juli.

– Vi jobbar på hur vi ska hantera frågan, säger socialnämndens ordförande Siv Ahlstrand (S).

Mer läsning

Annons