Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Askersunds kommun berättar om jämställda stödinsatser 

I dag hålls en Folkhälsokonferens i Kumla för alla fem Sydnärkekommuner på temat ”Dagens unga”. -Syftet är att skapa en förståelse för dagens unga och deras värderingar, och visa på goda exempel om hur man kan jobba med barn och unga, säger Bea Scherp på Sydnärkes folkhälsoteam.

Annons

Frågor som kommer att tas upp är bland annat: Hur mår dagens unga i Sydnärke? Vilka lokala exempel kan vi ta lärdom av? Vilka värderingar ligger till grund för olika generationer, och hur ska vi arbeta vidare utifrån detta?

Det är Sydnärkes folkhälsoteam som står bakom att arrangera konferensen. Teamet arbetar med att stärka upp kommunerna i sitt folkhälsoarbete och för att folkhälsa ska finnas med vid samhällsplanering.

-Det kan handla om kunskapsstöd mot ledning och verksamheter. Vi jobbar både med barn och unga och äldre, berättar Lisen Tang Kempe.

Över 100 personer är anmälda till konferensen. Det är både förtroendevalda och tjänstemän som på olika sätt arbetar med barn och unga. Under dagen kommer de att få del av flera föreläsningar. Bland annat kommer Thomas Fürth, forskningsledare vid Kairos Future att föreläsa om 90-talisternas värderingar och framtidsförväntningar med utgångspunkt i Kairos Futures nya globala ungdomsstudie där 6500 unga i elva länder har intervjuats.

Man kommer också att lyfta fram goda exempel från kommunernas eget arbete som kan inspirera och ge nya idéer.

Askersunds kommun kommer att berätta på temat:"Jämställda stödinsatser i Askersunds kommun?"

Gullvi Lönnström, Maria Ljungberg och Jan-Erik Eriksson, familjecentralen, Askersunds kommun På Familjens hus har en kartläggning genomförts inom ramen för ”Gender budgeting” i syfte att synliggöra skillnaden mellan flickor och pojkar när det gäller antalet insatser och vid vilken tidpunkt de olika insatserna sätts in.

Mer läsning

Annons