Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Askersundsmässan lockar företagen

Snart går Askersundsmässan av stapeln. Det blir både näringslivsmässa och en marin tillställning med möjlighet att provköra nya båtar. Arrangörerna hoppas att mässan ska bli en tradition.

Annons

90 företag är anmälda, men än finns ett fåtal montrar kvar. Projektledaren Pär Thelander på Event Sweden AB är dock övertygad om att det kommer att bli fullbokat den 4-6 maj.

Mässan öppnar klockan tio på fredagen, men det blir då ingen invigning av rondellen eftersom det arbetet fördröjts. Mässhallarna kommer att byggas upp i hamnen. Där kommer även fyra större marinor att finnas med ett 30-tal båtar i sjön.

– Bland annat kommer man att visa en ny typ av elbåt, berättar Pär Thelander.

Stort intresse

Intresset bland de lokala företagen för att medverka har varit stort.

– Det är faktiskt lättare att driva näringslivsmässor i mindre städer, det är bättre uppslutning. Här känner alla alla och man gör en rolig grej tillsammans, det blir en vi-känsla, säger Pär Thelander.

Varför är det bra för företagen att vara med?

– Framför allt är det ju ett tillfälle att visa upp sig, det är en billig reklamplats om man jämför med att exempelvis annonsera. Sedan handlar det också om nätverksbyggande.

Tivoli och choklad

Inträdet på mässan är gratis under hela helgen, vilket inte är så vanligt. Det kommer finnas aktiviteter som roar de flesta. Axels tivoli kommer till hotellparkeringen och Venus choklad kommer att bjuda på specialiteter i en kafépaviljong. Kommunen kommer att erbjuda bussresor till Edö, där besökarna kan kolla in de nya tomterna.

– Vår vision är att det här ska bli återkommande. Det kanske inte blir varje år, men kanske vartannat eller vart tredje. Det får vi se, säger Pär Thelander.

Jessica Henulin

019-15 54 02

[email protected]

Mer läsning

Annons