Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Askersundsmordet: Polisen tror sig ha mordvapnet

Polisen tror sig veta vilket föremål som ska ha använts vid mordet på den 22-åriga kvinnan i Askersund. Men vad det är för typ av föremål vill inte polisen kommentera.

Annons

Polisens tekniska undersökningar av de ”hemma-redskap” som ska ha använts vid mordet i Askersund fortsätter. Tesen är att någon typ av tror att någon typ av föremål har använts för att döda den 20-åriga kvinnan – ett föremål som också har hittats av polisen.

-Ja det har vi en teori om och det är någon typ av föremål som har använts. Utredningsläget är väldigt gott, säger Göran Schwartz, tillförordnad chef för tekniska roteln.

Enligt Göran Schwartz tror polisen att alla föremål som kan ha används vid mordet har återfunnits. Det finns uppgifter om att polisen har tagit knivar i beslag, men Göran Schwartz vill inte kommentera om föremålet som misstänkts vara mordvapnet är någon typ av stickföremål.

–Det känns fånigt att sitta och mörka. Men det här är detaljer som egentligen bara den som har utfört det hela vet, därför vill vi inte gå ut med den informationen, säger han.

Fler föremål

ska också ha skickats på analys, men polisen vill inte ge någon mer information.

– Många nya föremål har skickats in till SKL(Statens kriminaltekniska laboratorium). Vad det är för föremål kan jag inte gå in på, säger Robert Haslinger, utredare vid Örebropolisen.

Arbetet med att analysera kläder, tre bilar, en fastighet i Askersund och en i Kumla väntas pågå i veckor. Bland annat genomförs en teknisk undersökning av den bil som polisen tror ska funnits vid vid Hällabrottet i Kumla, där 20-åringen hittades död.

Den tekniska undersökningen vid fyndplatsen är klar och polisen har hävt avspärrningarna.

I morgon, fredag, hålls nya förhör med den mordmisstänkta kvinnan.

Mer läsning

Annons