Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aspa Båtklubb investerar och firar

Båtsäsongen har inte slutat än, men i Aspa Båtklubb ser man framåt med investeringar och satsning för att utvecklas ytterligare. Nu byggs det, och sen ska man även hinna fira 35-års jubileum.

Annons
Virke på väg. Sekreteraren Inger Karlsson och byggmästaren Evert Mejstedt tar emot byggmaterial som Hasse Brenden, t höger, levererat.

Båtklubbens anläggning ligger otroligt idylliskt och vackert inne i Norrviken. Förutom en härlig vattenspegel kan man höja blicken och skymta både Birgittakyrkan och Olshammarsgården mellan de grönskande träden.

Den 35-års jubilerande båtklubben har i dag 309 medlemmar som fyller de 114 båtplatser som finns att tillgå. Klubben har ett nyttjandeavtal av området med Munksjö Aspa Bruk AB. Men all skötsel av hamnen, byggnaderna och bryggorna sköter medlemmarna själva.

Och det har hänt en hel del under bara de senaste två åren. Det har grävts och anslutits till kommunalt vatten och hela toalettavdelningen har fräschats upp med ny färg och nytt porslin.

– Jag har aldrig varit på en serviceanläggning som varit så inbjudande trevlig, ren och fräsch som den här, säger Ulla Ljung från Domsand som med maken Bo Pettersson lagt till i hamnen med M/S Evelina för att hämta sina barn i Aspa.

Och nu är medlemmarna i gång med nya investeringar för framtiden.

– Vi ska bygga ett nytt stort förråd kombinerat med verkstad och garage för trucken som vi lyfter båtar med, berättar klubbens sekreterare Inger Karlsson.

Arbetet med husgrunden har börjat och lastbilar levererar byggnadsmaterial. Medlemmarna bygger helt själva, men eftersom det ännu är högsäsong för båtlivet tar inte bygget ordentlig fart förrän till sensommaren och hösten.

– Vår målsättning är att väggar och tak ska vara klara innan vintern, påpekar Inger.

Men det ska firas också, klubben fyller nämligen 35 år i år. Inger Karlssons far var den välkände Harry ”Båt-Harry” Karlsson och det var han som ivrade för klubbens bildande 1976. Inför medlemsfesten i slutet av augusti har Inger tecknat ned en liten historisk minnesskrift över de år som förflutit.

Ett syfte var att klubben skulle tillgodose anställda på Munksjö och ortsbornas behov av båtplatser. Det syftet har Aspa Båtklubb nått med råge genom enträget arbete med att skapa ett litet paradis i innersta spetsen av Norrviken.

Mer läsning

Annons