Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinnings-bygget försenat

Bygget av en ny återvinningscentral har blivit en mer långdragen historia är de styrande i Askersund tänkt sig.

Annons

I september 2013 tog kommunstyrelsen beslutet att Askersunds nya återvinningscentral skulle byggas på ett detaljplanerat område i Askersunds by. Då var målet att centralen skulle tas i bruk den 1 april 2014.

Men motståndet från de boende gjorde att kommunen backade från den placeringen – istället riktades blickarna mot en tomt på Ullaviområdet som kommunen tidigare sålt till en privat företagare.

Anledningen till att Ullaviområdet var mer intressant än den förordade Lindbomossen var närheten till Återbruket Bumerangen.

Kommunen blev överens med företagaren om att få köpa tillbaka marken för i stort sett samma pris som företagaren fått betala. Med markförvärvet klart var förhoppningen att bygget skulle komma igång under augusti-september i år.

Tillståndsansökan hade Tekniska förvaltningen skickat till Sydnärkes miljöförvaltning i mitten av juni, men där har miljöprövningen av återvinningscentralen dragit ut på tiden.

Först i början av september fick elva fastighetsägare möjligheten att yttra sig om återvinningscentralen och den planerade verksamheten där. När remisstiden gick ut den 26 september hade två av dem svarat.

Det är med spänning som tekniska förvaltningens chef Mårten Eriksson nu väntar på att miljöförvaltningens utlåtande ska komma.

– Vi vill ju försöka att utnyttja anläggningen maximalt. Därför har vi bland annat ansökt om att få flisa virke och jordsortera med mobil utrustning, säger Eriksson.

Nu ser det ut som att återvinningscentralen kommer att bli närmare ett år försenad mot vad det först var tänkt.

Mer läsning

Annons