Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtgärdsarbete pågår på Sjöängsskolan

Arbetet med att åtgärda de 21 brister, som Skolinspektionen påpekade vid en regelbunden tillsyn på Sjöängsskolan i våras, pågår.

Annons

Ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden informerades på nämndmötet tidigare i veckan.

– Det har bildats en Sjöängsgrupp där alla personalgrupper finns representerade. Tanken är att alla ska få samma synsätt, säger Solveig Samuelsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Man ska ta tag i incidenter på ett systematiskt sätt. Händer det här och det här så vet eleven vad som händer, säger Mikael Falk, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

NA har tidigare berättat att den första delen av handlingsplanen togs fram i början av september. Den innehåller åtgärder på nio av 21 punkter som enligt Skolinspektionens föreläggande ska åtgärdas.

– Alla aktiviteterna görs inte på en gång utan de bakas in det löpande kvalitetsarbetet, säger Mikael Falk.

Den andra delen av handlingsplanen, med åtgärder för de resterande 12 punkterna, håller skolledningen på att arbeta med.

– Vi tror att vi är på rätt väg, säger Mikael Falk.

När det gäller de elever med lång frånvaro, som NA berättade om i gårdagens tidning, ska det göras konkreta åtgärder.

– Det är viktigt att vi har heltäckande rutiner för att hantera det, säger Mikael Falk och påpekar att kommunen kommer att hinna skicka in handlingsplanen och en tidsplan till Skolinspektionen före den 27 november.

Mer läsning

Annons