Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttorna lämnade över sina medborgarförslag

Demokratiska rättigheter omfattar alla invånare i landet. På Sjöängsskolan sätts demokratin i fokus hos åttondeklassarna, och nu ska deras medborgarförslag tas upp av politikerna.

Annons
Bra förslag. Många bra förslag, tyckte kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson när åttorna lämnade över dem för politisk beredning.

Vanligtvis skickar invånarna medborgarförslag till kommunen. Men åttondeklassarna på Sjöängsskolan lyckades gå motsatt väg, och i stället kom politikerna till skolan och hämtade deras förslag i aulan.

– Himla roligt, och viktigt, att möta ungdomars engagemang på det här sättet, menade kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S), som tillsammans med oppositionsrådet Calill Ohlson (M) samt kommunfullmäktiges ordförande Inger Trodell tog emot elevernas medborgarförslag.

Och det var varierande förslag som lämnats. Bland annat handlade det om cykelväg till Snavlunda och nya datorer på Sjöängsskolan. Dessutom arbetar man med att på prov införa ett ungdomsråd på skolan. Rådet blir en förlängd arm mellan skolans elevråd och kommunens styrande.

– Helt enkelt en remissinstans för kommunens utveckling, påpekar kommunsekreterare Eva Barrera Glader.

Quiz: Hur mycket kan du om Askersundspolitiken?

Mer läsning

Annons