Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badbryggor ligger på land

Sommarsolen steker och badlusten väcks hos både ung och gammal. Men på badplatsen i Rönneshytta ligger badbryggorna på land, till mångas förtret.

Annons
Bryggsugna. Elias Johansson, David Larsson och Daniel Norling-Larsson saknar bryggorna vid badplatsen i Rönneshytta. Det är så roligt att springa ut på dem och hoppa i, tycker de.BILD: VERONICA SVENSSON

Några badsugna har sökt sig till badet i sjön Multen i Rönneshytta. Men det brukar vara betydligt fler och tjockt med bilar på parkeringen en sådan här varm sommardag, berättar Sonja Cederlöf. Hon har hört många som väljer bort just den här badplatsen i år på grund av att bryggorna inte är ilagda. Det har de inte varit på hela badsäsongen. Det innebär att det heller inte finns någon stege att klättra i ifrån.

– Då har man något att hålla sig. Jag vågar själv inte ge mig ut på öppet vatten, säger Sonja Cederlöf.

Hon får medhåll av Lisbeth Karlsson, som påpekar att badplatsen i Rönneshytta brukar vara så populär bland barnfamiljerna.

– Det är så bra för barnen med inhägnaden som blir, eftersom man lättare ser var de är. Det är det alla saknar, säger Lisbeth Karlsson.

Några som gärna badar ändå är Daniel Norling-Larsson, Elias Johansson och David Larsson. Men visst saknar de bryggorna.

– Det är så roligt att dyka i och hoppa i från dem, säger Daniel Norling-Larsson.

Han berättar att det också är ganska äckligt att gå på botten, och att han skurit sig på vassa stenar när han sprungit ut direkt från stranden.

Anledningen till att kommunen inte lagt i bryggorna vid badplatsen i Rönneshytta är att Skyllbergs bruk tappade vatten ur sjön för att kunna göra underhållsarbeten i våras, enligt Bo Lindh, gata- och parkchef på Askersunds kommun.

– Vi har väntat på att de ska släppa på vattnet igen. Om vi lägger i bryggorna nu och vattenståndet sedan blir högre så kommer de att ligga långt ute i sjön och vi riskerar att de flyter iväg. Det vore väldigt olyckligt, säger Bo Lindh.

Om vattnet släpps på nu, eller om ni får besked att vattennivån inte kommer att bli högre i år, kommer ni då att lägga i bryggorna?

– Ja, då lägger vi i dem omedelbart i så fall. De måste i sjön, där de ska vara.

Har ni sökt Skyllbergs bruk för att få information om hur underhållsarbetet fortskrider?

– Nej, vi har inte velat tjata på dem, säger Bo Lindh.

NA har sökt någon på Skyllbergs bruk för att få en kommentar, men kontoret är semesterstängt.

Vill inte bada. När bryggorna ligger i vid badplatsen är det bättre att bada för både barn och äldre, tycker Rönneshyttabon Sonja Cederlöf.BILD: VERONICA SVENSSON

Mer läsning

Annons