Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baksidan på väg att bli framsidan

I går var det invigning av Askersunds Yachtklubbs nya marina. Krister Landström, en av entreprenörerna bakom marinan, var där och klippte band och tog emot blommor, samt ett träd från Askersunds kommun.

Annons
Gåvoträd. Entreprenören Krister Landström från Askersunds Yachtklubb tog emot ett presentkort på träd från kommunen under invigningen av den nya marinan i Askersund igår. Där för att lämna över trädet var Henrik Olofsson, näringslivschef, och Solveig Samuelsson (S) från kommunstyrelsen.

För att inviga marinan hade man rest en hoppborg och tagit dit karuseller för de små. Det ordnades även med fisketävling och bjöds på korv. Sjöräddningen var där och visade upp sina båtar och det fanns möjlighet att prova på vattenskidor.

– Det är jättekul att så många är här. Det är inte bara de som har köpt båtplats som är här utan även ortsborna har kommit till invigningen, säger Krister Landström.

Plats för stora båtar

Den nya marinan i Askersund är en storbåtshamn.

–  Det har varit ett problem att vi inte kunnat erbjuda hamnplats åt de stora båtarna, nu är det problemet löst, säger Henrik Olofsson, näringslivschef på Askersunds kommun.

Krister Landström tackade kommunen för deras sammarbete i sitt tal när han klippte bandet och även från kommunens sida berömde man Askersunds Yachtklubb.

– Hela området här håller på att växa upp från stökig baksida till mäktig framsida, säger Henrik Olofsson.

Använda sig av sjön

Solveig Samuelsson (S) representerade kommunstyrelsen på invigningen av marinan.

– Askersund profilierar sig som sjöstad och det finns en tydlig politisk inriktning att använda det faktum att vi har sjön, säger hon.

Askersunds Yachtklubbs marina har plats för ett 40-tal stora båtar, varav 24 båtplatser redan är köpta. Det finns även rum för ungefär tio gästbåtar på marinan.

– Vi har gjort steg ett plus halva steg två, om fem år beräknas hela marinan vara färdig, säger Krister Landström som berättar att där även ska finnas en restaurang och en ”fet kaj” innan arbetet är klart.

Mer läsning

Annons