Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bank byter till ny lokal i Askersund

Förra veckan var det lägenhetsvisning i nybygget på Ahnérska tomten. I dag är det klart med den första företagsflytten dit.

Annons

Nordea lämnar de lokaler de funnits i de senaste 25-30 åren för nya och mer tidsenliga utrymmen i nybygget på Sundsbrogatan.

– Vi är jätteglada för flytten till den här nya lokalen, säger kontorschefen för Kumla-Askersund Helena Fredriksson.

När hon tillträdde som kontorschef i januari 2012, blev det uppenbart för henne att de gamla klassiska banklokalerna inte var anpassade till dagens moderna banker.

Valet stod till att renovera eller flytta, då nybygget på Sundsbrogatan dök upp i precis rättan tid.

Den 4 november öppnar Nordea dörren på den nya bankadressen. Flytten innebär att banken kommer att vara stängd torsdag och fredag veckan innan.

Stängd är emellertid redan uttagautomaten vid Nordeas kontor. Den bankomaten kommer inte heller att följa med i flytten till Sundsbrogatan, utan försvinner helt.

– Vi har tittat på antalet uttag som gjorts i den automaten och kommit fram till att den inte är så flitigt anlitad, säger vd Stefan Bergelind på Bankomatbolaget.

Han gör bedömningen att det räcker med de två uttagsautomaterna som blir kvar i Askersund. De han syftar på är den på Ica-Torghallen, som tar alla bankkort.

Sedan ett par veckor har Swedbank en automat av senaste snitt, som har alla bankers tjänster.

– Det är stora kostnader förenade med uttagsautomater. Dessutom går trenden mot att kontantuttagen minskar, säger Bergelind.

Det motiverar han med att mobiltelefoner och bankkort blivit mer vanliga som betalningsmedel.

Mer läsning

Annons