Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn och ungdomar bjöd på en sångstund

Ett par gånger per termin är det familjegudstjänst i EFS-kyrkan i Askersund. Då medverkar barn- och ungdomsverksamheten med sång och musik.

Annons
Familjegudstjänst. I går var det familjegudstjänst i EFS-kyrkan i Askersund, där barn och unga från söndagsskolan, scouterna och tonårsgruppen medverkade. Foto: Veronica Svensson

Det var ingen fulltalig skala som kunde vara med på gårdagens gudstjänst. Det var många sjuka men det blev ändå nästan tio barn och unga från söndagsskolan, scouterna och tonårsgruppen som fick resten av församlingen med sig i sin sång.

– Vi brukar sjunga, rita och prata om berättelser. Det är kul, säger Hanna och Alvin Norman Öhlin som berättar om söndagsskolan.

På gårdagens gudstjänst medverkade även Daniel Kindbom från Ankarstiftelsen. Han berättade om organisationen och tackade för gåvor som blivit en skola.

2012 spelade nämligen församlingsmedlemmen Magdalena Jerlström rollen som Pippi Långstrump på Lerbäcks teater, och tog initiativ till att de pengar som teatern samlade in till välgörande ändamål skulle gå just till Ankarstiftelsen.

Drygt 119 000 kronor blev det, pengar som nu har resulterat i en skola i byn Puerto Nariño i Colombia.

– Jag tyckte det var en bra idé att skänka pengarna dit, och jag är glad att Lerbäcks teater tyckte det också.

Magdalena hoppas få se skolan på plats nån gång.

– Men jag går sista året på gymnasiet och vet inte vad som händer i höst, så jag törs inte boka in nån resa än.

Skola. Daniel Kindbom från Ankarstiftelsen berättade om organisationens verksamhet. Magdalena Jerlström uppmärksammades för att hon varit med och starta en insamling som nu resulterat i en skola.

Mer läsning

Annons