Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnvecka i Askersund

Under den här veckan kommer det att formligen bubbla av barnaktiviteter i Askersund. Barnveckan 2011 innehåller ett späckat utbud av trevliga och spännande programinslag.

Annons
Musikprogram. Systrarna Johanna och Lovisa Larsson sjunger Astrid Lindgrens sånger i hembygdsparken i morgon tisdag.

Prinsessor och pirater, prinsar och teater. Lite av allt som kommer att hända när kommunen slår på trumman för att roa barnen under en hel vecka. I dag måndag invigs barnveckan nere på hamnscenen klockan 10.30. Bland annat med breakdance genom gruppen Rhythmic Rebelz.

Piratkryssning

Ett fast inslag, måndag-fredag med två turer dagligen, är piratkryssningar i Norra Vätterns skärgård ombord på M/S Wettervik. Kapten Johans skepp övertas av skärgårdspirater, och alla som vill kan boka in sig för en piratkryss.

Rullande bibliotek

Genom bibliotekets försorg så kommer husvagnen Bubblan till stan, och aktiviteterna kring den sker i hembygdsparken. Skulle regnet bli ihållande under veckan så flyttar Bubblan in i Närlundahallen.

Från Bubblan erbjuds en lång rad med aktiviteter alla dagar. Spännande saker som teaterlekar, sagovandring, rockkonsert, leranimation, bordsrollspel, sånglekar, barnvisor och skrivarworkshop är några av alla prova på aktiviteter.

Barnsång

Onsdagens sommarmusik i hamnen ingår också som ett inslag i barnveckan. Barnens bästa sånger heter programmet som leds av Karin Karlson samt Anton Olausson. Det utlovas en härlig blandning med bland annat Disney- och Trullesånger.

Sjungande systrar

Ett annat trevligt konsertprogram, ”Jag gör så att blommorna blommar”, blir det genom systrarna Johanna och Lovisa Larsson på Bertil Boo-scenen klockan 17 i morgon tisdag.

Med fyndiga arrangemang, finstämd sång och ett energifyllt spel tolkar de några av Astrid Lindgrens käraste barnvisor. Vill ni uppdatera er för att inte missa någon spännande programpunkt så gå in på www.askersund.se/barnvecka.

Mer läsning

Annons