Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begränsad cruising drabbar restauranger

Det blir lugnare än vanligt på natten efter den stora fordonsutställningen Car and bike meet. Cruisingen i centrum begränsas, till mångas glädje, och andras förtret.

Annons

Kommunens tekniska förvaltning har beslutat att införa restriktioner för trafiken i centrum natten efter den 24 juli, den dagen som Car and bike meet fyller Strandparken.

Det innebär att man inte får åka in vid Sundsbron och vid korsningen Bergslagsvägen-Borgmästargatan efter klockan 23. Polisen kommer att stå vid avspärrningarna och släppa in och ut boende i området, men det blir alltså inte möjligt för bilfantasterna att cruisa runt, runt.

I stället går det att köra en kortare slinga Bergslags-vägen–Borgmästargatan–Idrottsvägen.

Ska minska brottslighet

Det är polisen som bett kommunen om detta för att minska den brottslighet, i form av exempelvis misshandel, som brukar inträffa i samband med aktiviteten.

Midnight cruisers, som arrangerar Car and bike meet, har egentligen ingenting med själva cruisingen att göra, utan den sker spontant på kvällen.

Men den har ändå kommit att förknippats starkt med arrangemanget, och därför är ordförande Mikael Johansen rädd att den begränsning som nu införs ska gå ut över det. Han tror dessutom inte att den har någon effekt på misshandelsstatistiken.

– Jag tror det blir ännu mer tjafs och bråk om de stänger av. Folket måste ändå ta vägen någonstans, säger han.

Han får medhåll av Johan Bergsten, ordförande för Askersund i centrum.

Restauranger drabbas

– Det är en av de bästa kvällarna för många restaurangägare. Det är ju tack vare de här arrangemangen under sommaren, som ger extra inkomster, som de kan ha öppet även resten av året. Det måste vara tusentals kronor som man går miste om med det här, och det är ju skatteintäkter det också, säger Johan Bergsten.

Läs mer i torsdagens Nerikes Allehanda.

Mer läsning

Annons