Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked om Lerbäckshemmet först på fredag

Socialnämnden beslutade under tisdagens sammanträde i frågan om reducering av antalet platser i äldreomsorgen, i förlängningen en stängning av Lerbäckshemmet. Men nämndens politiker lägger locket på.

Annons

Socialnämndens arbetsutskott, där en kärntrupp av socialnämndspolitikerna ingår, hade rekommenderat nämnden att antalet platser i särskilt boende ska minskas. Vidare var förslaget att tömma Lerbäckshemmet successivt och flytta de boende och personal till Norra Bergen, där avdelningen Blåklockan återigen skulle öppnas.

I tisdags hade socialnämnden frågan på sitt bord, men politikerna vill inte berätta för NA vad beslutet blev innan protokollet är justerat, vilket sker på fredag.

– Jag anser att protokollet ska justeras innan vi offentliggör beslutet, säger Siv Ahlstrand (S), socialnämndens ordförande.

Du brukar inte vänta tills protokollet är justerat innan du berättar för tidningen om besluten?– Nej, men den här gången gjorde vi upp i nämnden att vi skulle avvakta till efter justeringen av protokollet, säger Siv Ahlstrand.

NA har även varit i kontakt med politiker från oppositionen, men de vill inte heller uttala sig om beslutet innan justeringen, med hänvisning till att de avgav ett tystnadslöfte i nämnden.

Mer läsning

Annons