Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betty Boop var ingen blond bimbo

Under helgen har hästar och hoppryttare samlats för en av de största hopptävlingarna i Askersund.

Annons
Fin debut. Det blev en fin debut för sjuåriga stoet Betty Boop när hon och rutinerade Kumlaryttaren Linda Andersson gjorde en felfri runda. Det blev till slut en åttonde plats för ekipaget. Foto: Göran Kempe

 På lördagen, som var vikt för ponnyer, blev det hela 185 starter.

Den avverkades i två clear round-tävlingar, innan det var dags för tävlingsklasserna. Där var hopphöjderna mellan 50 och 70 centimeter.

– Det blir fler och fler deltagare för varje år, konstaterade överdomaren Annika Bäckgren nöjt.

På söndagen var det de stora hästarnas tur att regera i det Willénska ridhuset i Askersunds by.

– I dag har vi 180 starter. Först blir det clear rounds sedan tävlingsklasser på en meter samt på en och tio, sa tävlingsledaren Robert Willén.

Tävlingen, som arrangeras av Askersunds ridklubb på hopparenan i Robert Willéns ridhus, genomförs för femte året och är själva starten för hoppsäsongen.

– Vi har ekipage från större delen av Mellansverige här.

Förutom ryttare från länet var Västmanland, Värmland, Sörmland, Västergötland och Östergötland representerat. Sammanlagt blev det 365 starter.

I klassen en meter fanns rutinerade Linda Andersson från Kumla med på det mindre rutinerade sjuåriga stoet Betty Boop.

– Det ska bli spännande att se hur hon klarar det här. Jag har bara haft henne i två veckor, så det här blir vår första tävling, förklarade Linda.

Hon har ett samarbete med en uppfödare i Kristinehamn, och just nu har hon två av uppfördarens hästar uppstallade hemma i Kumla hos dagens banbyggare Britt Pärsson.

Efter att ha genomfört en felfri ritt låg ekipaget på en sjätteplats, men när det var dags att sadla av hade de åkt ner en placering.

– Det räcker nog till en prisplacering ändå, det bara fyra ekipage kvar att hoppa. Hur som helst var Betty jätteduktig och skötte sig över förväntan, berömde Linda.

Hur länge hon får chansen att se Betty utvecklas som hopphäst hänger på de spekulanter som ska titta på henne nästa vecka.

– Dagens insats kommer nog inte göra henne mindre intressant, summerar Linda söndagens tävling.

Mer läsning

Annons