Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollen i rullning för Sportlovscupen

I helgen sparkades Sportlovscupen i futsal, innefotboll, i gång i Närlundahallen. Bollen kommer fortsätta att rulla hela veckan. För arrangerande Skyllbergs IK, SIK, är det ett stort åtagande, men i princip varenda klubbmedlem ställer upp.

Annons
Skyllbergs IK:s F96-lag värmer upp inför matchen mot Frövi IK Röd.

Vädermakterna var inte på Skyllberg IK:s sida i helgen. Snöovädret tvingade flera lag att ställa in sin resa till Askersund.

Kaotisk inledning

– Det var smått kaotiskt i går. Två lag drog sig ur redan kvällen innan och på morgonen ringde tre lag till. Så vi fick göra om spelschemat flera gånger, säger Erik Gunnarsson, tävlingsansvarig, när NA besöker cupen på söndagen.

Det blev dock en riktigt bra fotbollsdag, framför allt för SIK. Det var flickor -98 som skulle spela, och för att få schemat att gå ihop fick de dela sitt lag i två. Det visade sig att det gick för bra.

– Skyllberg kom både etta och tvåa. Det är lite ofint när man är arrangör kanske, skrattar Erik Gunnarsson.

Det är mycket jobb för klubben för att få den stora cupen att gå runt. Alla har fått ställa upp och jobba ideellt, med att baka, fixa vinster och stå i kafeterian. I slutändan handlar det ju om att få in pengar till klubben.

Kul med hemmaplan

NA pratar med Hanna Boström, Amanda Kvarnström, Madelene Vestermark och Lina Danielsson i SIK:s F96-lag strax innan de ska ut på plan och möta Frövi IK. Fotboll är riktigt roligt, tycker de, och extra kul är det att spela på hemmaplan.

– Man behöver inte gå upp så tidigt för att åka, säger Amanda.

– Och så kanske det kommer folk man känner och tittar, för de har inte så långt att åka, fortsätter Hanna.

Även de har fått hjälpa till i förväg att förbereda. Till exempel har de fått baka mängder med chokladbollar.

Hur har ni förberett er?

– Genom att fokusera, tänka på fotboll, titta på fotboll, säger Hanna.

Mer läsning

Annons