Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsbolag i nytt läge

Askersundsbostäder har flyttat till nya lokaler. I dag är det invigning och öppet hus för allmänheten. Att all personal kan sitta samlad bidrar till en ökad ”teamkänsla”.

Annons
Nytt och fräscht. Anders Gustafsson, vd för Askersundsbostäder, är nöjd med att de samlade lokalerna innebär tidsbesparingar för personalen. BILD: JESSICA HENULIN

Det största lyftet med de nya lokalerna, gamla Arbetsmarknadsenheten på Bergslagsvägen, är att kontorspersonal och vaktmästeriet kan sitta samlade.

– Det är en jättestor fördel att man kan ha kontakt dagligen med all personal. Det blir trivsammare och skapar en större teamkänsla. Jag tror också det blir mer effektivt eftersom man kan lösa många problem på ett tidigt stadium genom att man har lättare att prata med varandra, säger Anders Gustafsson, vd för Askersundsbostäder.

Även om det nya läget är mindre centralt i staden, så har det blivit mer centralt i bostadsbolagets fastighetsbestånd.

– Många hyresgäster har varit här och tittat och de är jättepositiva. Det är ingen som klagat på att det inte skulle ligga centralt, säger Anders Gustafsson.

Till stora delar har man fått bygga om huvudbyggnaden för att skapa ändamålsenliga kontor och fikarum för personalen. Man har också tillgänglighetsanpassat entrén. Det återstår att göra i ordning fasaden, samt att snygga till marken runt huset.

Alla på samma ställe

Petra Johansson jobbar som ekonomiassistent, och är helnöjd med den nya arbetsplatsen.

– Det är kul med helt nya, fräscha lokaler. Och så är det jättebra att alla jobbar på samma ställe, vi träffas på ett helt annat vis nu, säger hon, och visar en hög med papper som hon tidigare fått åka iväg till vaktmästeriet på Närlundavägen för att hämta. Nu finns samma sak en trappa ned.

I dag, torsdag, invigs lokalerna av kommunalrådet Per Eriksson. Det blir också öppet hus för allmänheten kl 16-18, då det finns chans att se hur det ser ut, mingla med styrelsen och få lite förtäring.

Mer läsning

Annons