Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsvåg under början av sommaren

En brottsvåg med inbrott och stölder har sköljt in över Askersunds kommun under sommarens första veckor. Polisen uppmanar nu allmänheten att hålla extra uppsikt över sina båtar och sommarstugor.

Annons
Oroväckande statistik. Hittills har ägare för nio stugägare fallit offer för den inbrottsvåg som sköljt in över Askersunds kommun under början av sommaren. Även stöld av båtar och båtmotorer har ökat kraftigt.

– Allt pekar på att det är samma personer som är inblandade i nästan samtliga brott, säger Bernt Sjödin, polis i Hallsberg.

Hittills har nio anmälningar för inbrott i sommarstugor kommit in till polisen från juni månad.

En kraftig ökning från förra året, då polisen inte fick in någon relaterad anmälning alls under samma period.

Båtstölder ökar

Även stöld av båtar och båtmotorer har ökat kraftigt. Den senaste månaden har hittills fyra båtar och tre båtmotorer stulits. Förra året stals endast en båt, och inga båtmotorer under samma period. Samma gällde under året 2009.

Nu uppmanas allmänheten att hålla extra uppsikt över sina båtar och sommarstugor, i och med den brottsvåg som polisen har svårt att få stopp på.

– Det är kraftig ökning som vi ser mycket allvarligt på. Vårat tips är helt enkelt att ha extra uppsikt på just båtar och sommarstugor, och kontakta oss om något verkar misstänksamt. säger Bernt Sjödin.

Kända gärningsmän

– Vi är nästan helt säkra på att det inte rör sig om några ligor, utan enskilda personer som bor i kommunen. Vi vet vilka de här personerna är. De är kända av oss sen innan, och har identifierats att vara på plats när inbrotten i sommarstugorna och de båtrelaterade stölderna ägt rum. Dock har vi inte tillräcklig teknisk bevisning som krävs för att sätta fast de här personerna i nuläget, säger Bernt Sjödin.

Rasmus Ejneberg

019-15 53 04

[email protected]

Mer läsning

Annons