Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskul hela veckan lång

Prinsessor, pirater och troll. I år är barnveckan tillbaka med ännu fler roliga upptåg. – Det ska finnas något för alla, vi vill att barnen ska vilja vara med alla dagar, säger Sabina Karlsson, ansvarig för barnveckan.

Annons

Förra årets barnvecka var ett test. Sabina Karlsson berättar att det gick så bra att de bestämde sig för att köra temaveckan igen, men med ett ännu större utbud.

– Det ska finnas något för alla, vi vill att barnen ska vilja vara med alla dagar, säger hon.

Nytt för i år är onsdagens barnkalas på Fatburens gårdsrestaurang, torsdagens skattjakt på Fagertärn och lördagens musikaliska språklek med trollen Trulle och Trulsa.

Sprint i Lerbäck

Barnveckan har varit väldigt fokuserad till Askersund men i år kan man till exempel tävla i sprint i Lerbäck.

– Vi hoppas att barnveckan kommer att täcka hela kommunen om några år, säger Sabina Karlsson.

Andra nyheter är att vissa affärer till exempel butik Konstantin är engagerade i evenemanget. Där kan barnen testa på att tova, tälja och arbeta med lera.

Pippiteater

Under veckan kan de barn som inte är landkrabbor åka på piratkryssning. Djurvänner kan besöka ett minizoo eller testa på ponnyridning. Teatern Pippi på de sju haven spelas på Lerbäcks teater fram till fredagen. Torsdag är det prinsessdag i Askersunds torgpark. Då får alla barn gå tipspromenad, måla och träffa Askersunds prinsessor. Barnveckan håller på 7–15 juli.

Mer läsning