Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus i stan

I morse rullade Cirkus Maximums fordon in i Askersund i en enda lång karavan. I kväll ska akrobater och cirkusdjur roa publiken.

Annons
Cirkus Maximum på plats i Askersund.

Lastbilar, med cirkusvagnar, husvagnar dragna av personbilar och lite andra fordon trafikerade i morse Sundsbrogatan för att ta sig ner till Stadsparken. Det riktigt lyste och andades cirkus över de rödgula ekipagen.

Barnen som följde karavanen med ögonen fick en lyster blick av förväntan. Nu var det inte enbart de stora affischskyltarna som förkunnade att Cirkus Maximum intagit stan. Nu var artisterna och djuren här också.

Men mest imponerande är nog ändå hur otroligt snabbt de slår upp det stora tältet och ställer allt på plats inför kvällens föreställning. Snacka om folk som kan sin uppgift. När Askersundarna slår upp sina ögon på onsdagsmorgonen syns troligtvis inte ett spår av att det kvällen före fanns en midre stad på grönytan in till Hagabadet.

Då är cirkusfolket redan på väg till nästa plats där förväntansfulla barn kommer att tindra med ögonen. Men ikväll är det i Askersund som barn och andra kommer att tjuta av glädje i ett tält där manegen är krattad, och där man i vissa spännande nummer ber om fullständig tystnad.

Mer läsning

Annons