Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för årets konstrunda vid Norra Vättern

Nästa helg är det dags att kuska runt på vägarna och ta del av allehanda konstiga och vackra ting. Under Norra Vätterns konstrunda visar ett 100-tal konstnärer upp vad de har att erbjuda.

Annons
Håll utkik! Konst i alla dess former finns att beskåda i Hamnmagasinet, men framför förstås under Konstrundan nästa helg. BILD: JESSICA HENULIN

Konstrundan är den viktigaste aktiviteten under året för konstnärerna i föreningen Norra Vätterns bild- och formkonstnärer.

– Ja, det är jätteviktigt. Dels för alla människor som inte brukar besöka något galleri som får möjlighet att åka runt och titta på en väldig massa olika konstarter. Men det är också viktigt för konstnärerna som får möjlighet att visa upp sig. Förra året räknar man med att det var mellan 3 000 och 4 000 människor som åkte runt, berättar Gunilla Holländer.

Hon är en av de som är ansvariga för presentationsutställningen i Hamnmagasinet i Askersund och Konsthallen i Folkets hus, Motala. Man införde den utställningen, dit varje deltagande konstnär har fått bidra med ett verk, för några år sedan för att underlätta för besökarna att veta var de ska styra kosan under själva rundan.

– Under Konstrundan är det så många utställningsplatser att det är omöjligt att åka till alla, man måste göra ett urval. Då kan man gå här och titta lite och se vad man tycker verkar intressant, säger Gunilla Holländer.

Presentationsutställningarna har vernissage i dag, lördag, kl 11-15. Sedan är det öppet varje dag fram till Konstrundan.

Själva Konstrundan äger rum nästa helg, och då har konstnärerna öppet på sina utställningsplatser 10-17. Det är ett 100-tal utställare på 60 olika platser runt hela norra Vättern, från Motala till Hallsberg.

Från och med förra året finns en app till Iphone-telefoner, som hjälper besökarna att hitta fram via telefonens GPS.

Gunilla Holländer, Norra Vätterns bild- och formkonstnärer

Mer läsning

Annons