Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna har fått egen bridgeklubb

Parformeringen är, nord och syd, öst och väst. Lite kryptiskt, men det handlar om bridge, och nu har BK Singelton även fått en damklubb.

Annons
Dambridge. BK Singeltons damer lottar fram eftermiddagens spelordning.

För drygt en månad sen träffades åtta damer i Singeltons lokal på Borgmästargatan. Det gav det goda med sig att klubben fick en egen damsektion som nu träffas, spelar, äter och trivs i god gemenskap.

– Vi ville ha ett lite lugnare tempo, och det får vi nu under våra träffar, berättar Ann-Britt Friberg.

Nån kanske trodde det av för att slippa griniga gubbar, men det svär de flesta sig fria ifrån. Snabbt ökade medlemsantalet och i dag är de ett 20-tal inskrivna i registret.

– Vi har även fått med flera som gjort uppehåll, men nu är tillbaka. Och några kommer från andra klubbar, förklarar Ann-Britt.

Våren blir lite av en försöksperiod. Om det slår väl ut är tanken att man senare ska bjuda in kvinnor från andra klubbar till spel. Den nybildade klubben samlas första tisdagen varje månad på dagtid, och tredje onsdagen på kvällstid.

Alla kvinnor som vill vara med och spela, och som har lite grundkunskap i bridge, är välkomna till träffarna. Men Ann-Britt påpekar att det förstås även går att komma ner och titta hur spelet går till.

– Skulle det visa sig vara ett stort intresse så kan klubben anordna kurser, påpekar Ann-Britt Friberg.

Efter ett besök i lokalen har NA svaret på hur man gör för att få ett par pratglada damer tysta. Jo enkelt, efter en giv i bridge blir tystnaden och koncentrationen total.

Mer läsning

Annons