Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansglädje i Åmmebergs Folkets hus

Musiken fyllde Folkets hus i Åmmeberg i onsdags. Då var det premiär för motionsdans.

Annons
Dansglädje. Ello Larsson för med van hand Margitta Pettersson över dansgolvet i Åmmebergs Folkets hus.

Åmmeberg. Damerna var övertaliga, så de två herrarna som anlänt fick fullt upp. Något som blev uppskattat, då de båda är riktiga dans-entusiaster.

– Jag har dansat i över 70 år, berättar Ello Larsson från Åmmeberg, som började lära sig på en dansskola.

– Jag hade ingen syster som kunde lära mig, förklarar han med ett leende.

Det är Folkets hus-föreningen som anordnar dansen. Levande musik är viktigt, den står den lokala förmågan Olle ”Spel-Olle” Gustafsson för. Nu hoppas föreningen på stort intresse så att det kan bli fler gånger.

– Folk har frågat efter det här, men vi får se om vi lyckas. Vi gör allt för bygden, säger Kent Larsson, föreståndare för Folkets hus.

Det är många glada skratt och samtal, både mellan danserna och i kaffepausen.

– Fast vi inte är så många i dag är det trevligt ändå, för man träffar bekanta man inte pratat med på länge, säger Liz Byström Bergqvist.

Att dans är ett stort intresse är tydligt hos alla besökarna. Många dansar på andra håll varje vecka, men är glada att något anordnas lokalt.

– Man kan vara på dåligt humör när man kommer men när man hör musiken försvinner det, man lättar flera kilo, säger Gerd Läckström.

Nästa danstillfälle är planerat till den 11 maj.

Dansare. Liz Byström Bergqvist och Conny Wihrén intog dansgolvet. – Jag kommer absolut tillbaka om det ordnas fler danser, sa Conny som är från Askersund.
Paus. Lika viktigt som själva dansen är möjligheten att få prata och umgås. En kaffepaus med hembakta bullar gav extra energi.

Mer läsning

Annons