Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ha minnesmärke över Bertil Boo

Bertil Boo, känd sångare från Hammar, bör få ett eget minnesmärke. Det yrkar två Askersundsbor i en skrivelse till kommunen.

Annons

Den framlidne sångaren var inte bara en lokalt aktad och älskad estradör, skriver Christer Folkesson och Björn Palmqvist i sin hemställan till Kulturnämnden. Framgångarna på scener runt om i Sverige gjorde honom till en av landets folkkäraste inom sitt musikområde.

– Den sjungande bonden gick hem i alla läger och inte minst på landsbygden och i kyrkliga sammanhang. Han var också outtröttlig i att prisa och framhålla Askersund och dess omnejd. Han ryckte in och bjöd på en sångstund där det passade in, menar Björn Palmqvist.

Någon form av minnesmärke i Askersund borde redan finnas enligt Palmqvist och Folkesson. Därför vill de att de kommunansvariga tar upp frågan så att stadens ”store son” i efterskott får sitt namn synligt bevarat. Det kan handla om att döpa en gata eller väg, ett torg eller någon annan yta efter sångaren. I skrivelsen tar de också upp att ”i ett nästa steg, förhoppningsvis genom ett föreningsbildande med ideella insatser, motser vi att kommunen ställer sig positiva till att upplåta mark och därtill hörande omgärdning”.

Skrivelsen som nyligen lämnats in kommer att behandlas på Kulturnämndens sammanträde

Mer läsning

Annons