Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är många som inte förstår att det hänt"

(Uppdaterad 17.22) Det är ett hårt slag i Askersund, säger en bekant till den mördade kvinnan.

Annons

Sorgen över den unga kvinnan som misstänkts ha mördats är stor i Askersund. På torsdagskvällen samlades, enligt uppgifter till NA, över 20 personer utanför kvinnans lägenhet för att tända ljus och lägga blommor.

- Det var nära bekanta, barndomsvänner och gamla klasskamrater, berättar en bekant till kvinnan för NA.

- Det är många som inte förstår att det har hänt. Det är obegripligt, en tragedi, säger den bekanta.

Många människor har också, både på torsdagskvällen och under fredagen, tänt ljus och lagt blommor utanför den lägenhet i Askersunds kommun, där den unga kvinnan misstänkts ha bragts om livet.

- Det är fruktansvärt det som hänt, menar en annan bekant till flickan som också vill vara anonym.

- Men det är ett hårt slag i Askersund. Här känner nästan alla varandra. I alla fall i vår ålder.

En annan ung man boende i samma område som den mördade unga kvinnan säger också att det som hänt är så hemskt.

- Jag kände henne inte personligen men jag vet vem hon var. Hon var så ung.

- Men jag tänker också på den eller dom som gjort brottet. Dom har också kastat bort sina liv, säger han.

Under torsdagskvällen släpptes en av de två män som är misstänkta för medhjälp till mordet. Paret från Kumla är fortsatt anhållna, enligt Robin Simonsson på Åklagarkammarens presstjänst. Mannen sägs vara överumplad och chockad.

Hur ställer sig din klient till misstankarna?

– Han förnekar helt och hållet inblandning i mordet, säger mannens advokat Andreas Simon.

Kvinnans advokat ska vara mycket förtegen, enligt Aftonbladet .

Mannen, som suttit anhållen misstänkt för medhjälp till mord släpptes 19.41 på torsdagskvällen, enligt Thomas Ginghagen, vakthavade befäl vid Örebropolisen.

- Huruvida misstanke kvarstår törs jag inte säga, säger Ginghagen.

På Åklagarkammaren i Stockholm som har hand om fallet under helgen bekräftar man att en av de misstänkta personerna har släppts.

– Ja, den personen som var misstänkt för medhjälp till mord har släppts, säger Robin Simonsson på Åklagarkammarens presstjänst.

Enligt åklagarmyndigheterna släpptes mannen eftersom att de inte längre kunde motivera skäl för frihetsberövande.

Polisen är i övrigt mycket knapphändig med ny information kring det misstänkta mordet.

Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén har talat in ett meddelande på sin telefonsvarare där han bland annat säger att den troliga mordplatsen finns i Askersund och att polisen under midsommarhelgen fortsätter att förhöra de misstänkta och vittnen samt knacka dörr i de områden som kan ha samband med mordet. Den tekniska undersökningen på brottsplatsen fortsätter också under helgen.

Enligt information från åklagarmyndigheten ska beslut om häktning av de två anhållna ske senast söndag 22 juni klockan 12.

Det var på onsdagen vid 21.30-tiden som polisen larmades om ett misstänkt mord i länet. De spärrade därefter bland annat av en lägenhet i Askersund och ett område i Hällabrottet, strax utanför Kumla.

Polisen arbetar efter teorin att kroppen ska ha flyttats från brottsplatsen i Askersund till ett område utanför Kumla. Enligt uppgifter till Aftonbladet och vad NA erfar ska kvinnan ha blivit styckmördad. Men polisen vill inte kommentera uppgifterna.

- Vi måste hålla mycket för oss själva initialt. Vi kommentar inte sådant, sade polisens kommunikationsstrateg Jörgen Westlin på torsdagen.

Flera fordon från polisen fanns på plats under torsdagen, bland annat från Tekniska roteln och hundenheten. Det är vid Jonassonska brottet, i närheten av badet Hästhagsbrottet som det finns flera avspärrningar. I närheten ligger också Ytongbanan.

Vad NA erfar kan polisen gjort eventuella fynd på platsen i Hällabrottet och en av de misstänkta gärningsmännnen ska också ha kopplingar till området.

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons