Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det nya budet förändrar inget”

Efter att ha varit i kontakt med en bank lämnade Lerbäckshemmets vänner in ett nytt bud på äldreboendet sent i tisdags.

Annons
Klart på måndag. Trots att Lerbäckshemmets vänner lagt ett nytt bud på äldreboendet, ser det ut att slinka dem ur händerna. – De ligger fortfarande långt från de andra budgivarna, säger kommunchefen Madeleine Andersson. Arkivfoto: Göran Kempe

Trots att tiden för anbud på Lerbäckshemmet gick ut klockan 8.30 på måndagen kommer det nya budet att tas med i försäljningsprocessen.

– Det förändrar inte läget, de ligger fortfarande långt ifrån de andra fyra bud-givarna, säger kommunchefen Madeleine Andersson.

Att Lerbäckshemmets vänner fick lämna ett nytt bud förklarar hon med att det inte handlar om ett egentligt anbudsförfarande. Försäljningen sköts av en mäklare på Svensk Fastighetsförmedling och då gäller inte lagen om offentlig upphandling.

I måndags trodde kommunchefen att de skulle kunna presentera en köpare för kommunledningen redan denna vecka, men så blir inte fallet.

– Vi håller just nu på att ta referenser på budgivarna och blir nog inte klara förrän till sittande bord vid måndagens kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU.

Enligt Andersson ligger det inte några politiska påtryckningar bakom det faktum att Lerbäckshemmets vänner fått lämna ett nytt bud så sent i processen.

Trots att deras bud inte kan matcha de andra spekulanternas ännu, har företrädaren Irma Sandgren inte givit upp.

– Våra förhandlingar med banken fortsätter, närmast ska de värdera fastigheterna. Under tiden fortsätter vi vår insamling av pengar.

Mer läsning

Annons