Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolyckan i Åsbro: ”Del av bilden klar”

Utredningen av arbetsplatsolyckan på Åsbro kursgård, där en elev föll från en stolpe och dog, fortsätter. Nu har Arbetsmiljöverket varit ute på platsen och inspekterat.

Annons

Det var i slutet av oktober som den tragiska olyckan inträffade. En elev som utbildade sig till elmontör föll från en stolpe och avled.

Nu har vi varit ute på platsen och tittat på hur det ser ut, tillsammans med polisen, säger Per-Gunnar Östlund på Arbetsmiljöverket.

Man träffade samtidigt Åsbro kursgård och en tidpunkt är nu bestämd för när arbetsgivarens egen utredning ska vara klar.

– Det blir strax innan jul, och sedan avvaktar vi polisens förundersökning.

Under besöket har Arbetsmiljöverket och polisen tittat på arbetsgivarens rutiner och en del av de konstruktioner som finns på platsen. Vissa av de frågor Per-Gunnar Östlund och Arbetsmiljöverket haft har också diskuterats.

– Jag kan inte gå in närmare på några detaljer på grund av förundersökningssekretessen, men jag kan säga att vi redan nu har en del av bilden klar för oss.

När Åsbro kursgårds egen utredning är klar ska den jämföras med polisens förundersökning och Arbetsmiljöverkets utredning, för att se att allt stämmer överens.

– Det arbetet är vi klara med i slutet av januari eller början av februari, och då vet vi mer.

Mer läsning

Annons