Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doft av choklad i helgen

På fredag smäller Chokladsalongen i gång och hela centrala Askersund doftar choklad.
Nytt för i år är att ”Årets Chocolatier” ska utses.

Annons

”Årets Chocolatier” är en yrkestävling som allmänheten kan ta del av framför allt under lördagen och söndagen. Då står deltagarna på mässområdet och tillverkar sina chokladanrättningar.

– Vi vill lyfta fram de som står bakom chokladen och visa hur mycket arbete det är med att göra en pralin, säger Michael Malmborg, festivalgeneral.

Provsmakning

En jury utser sedan vinnaren, som presenteras på söndagen.

Men Chokladsalongens hjärta är ändå provningarna, tycker Michael Malmborg.

– Hela Chokladsalongen handlar om att smaka och njuta av choklad, därför är det alla provningar som kommer i främsta rummet. Varje år försöker vi bjuda på något nytt, och det jag tycker är extra roligt i år är att vi fått hit italienska Masi, en av Italiens mest förnäma vinproducenter, bland annat av Amarone, säger han och rekommenderar provningen Amarone och choklad, som börjar med en båtresa till Stjärnsunds slott.

På provningen ”Bergslagens nya whisky och choklad” får deltagarna prova choklad med whisky från Bergslagens destilleri, som är ett nyetablerat destilleri i Nora.

Jessica Henulin

019-15 54 02

[email protected]

Mer läsning

Annons