Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyst fast efter polisjakt

(UPPDATERAD 06:23) En efterlyst man jagades på lördagskvällen i Gärdshyttan. Polisen satte in spårhundar i jakten på mannen som efter ett bråk på en fest flytt till skogs.

Annons

Det var efter att polisen ryckt ut till ett pågående bråk vid sjutiden på lördagskvällen som det visade sig att en av bårkstakarna flytt.

– Det visade sig vid kontroll att mannen var eftrlyst för grova brott begågna i ett annat län, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mannen hade redan flytt från festen innan polisen kom till platsen. Men med hjälp av spårhund kunde mannen hittas i ett skogsparti.

Mannen är anhållen i sin frånvara för grova brott begågna i Stockholm. Det gäller grovt olaga hot och grovt vapenbrott,

Polisen förde mannen till polistationen där han förhördes under natten. 

– Åklagaren har beslutat att mannen ska vara forstatt anhållen. Nu väntar förmodligen transport till Stockholm, säger Jan Materne.

Lagen om vapen och hot

Olaga hot är ett brott där någon hotar med brottslig gärning på ett sätt som är ägnat att hos den hotade framkalla allvarlig fruktan för egen eller annans säkerhet till person eller egendom.

Ett hot som bedöms som grovt kan ge ett fängelsestraff i lägst sex månader och högst fyra år. 

Straffet för olaga hot är böter eller fängelse i högst ett år. Om brottet bedöms som grovt är straffet fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.

Källa: Nationalecyklopedin

Mer läsning

Annons