Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvis trummis svänger loss i Landskyrkan

Säger namnet D.J.
Fontana er något? Visst är det Elvis Presleys världskända trummis vi avser. Den 8 juli kommer 80-åringen till Landskyrkan i Askersund för att ge konsert, bland annat med The Cadillac Band.

Annons
D. J. Fontana dyker upp i Askersunds landskyrka i sommar.

Mitt i sommarvärmen kommer temperaturen att öka med många grader i Landskyrkan där det ska ges en stor rock- och gospelshow. Utan tvekan kommer D.J. Fontanas besök att vara en av de större musikhändelserna i stan i sommar.

Fontana var Elvis trummis i 14 år, och har dessutom spelat med flera stora artister. Däribland Dolly Parton, Roy Orbison, Carl Perkins, Paul McCartney och Keith Richards bara för att nämna några av rockgiganterna.

Heartbreak hotel

Tillsammans med gitarristen Scotty Moore och basisten Bill Black utgjorde Fontana den kända trion bakom Elvis. Många har hört honom svänga trumpinnarna i låtar som Heartbreak Hotel, Hound Dog och All Shook Up.

Sedan några år tillbaka har han ibland dykt upp i Sverige och turnerat med det svenska bandet, The Cadillac Band. Det är också det bandet som kommer att finnas på plats i Askersund. Under konserten medverkar även Tommy Blom, Gert Lengstrand, Alicia Helgesson, Raymond Björling och The Inspiration.

Bland gästartisterna märks även lokala artister som nu får glädjen att stå på samma scen som de övriga mer namnkända artisterna. Dessa är Elvistolkaren Hans-Eric Hägg och dottern Evelina Hägg samt den 17-årige gitarristen Hampus Letskog.

Mer läsning

Annons