Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En förhandstitt på konst

Nästa helg arrangeras Konstrundan 2011. Men redan nu kan den intresserade få en försmak som hjälper till att planera årets runda.

Annons
Konstrundan finansieras av ett konstlotteri. Alla medverkande konstnärer och konsthantverkare har skänkt ett verk till ett värde av minst 500 kronor. En lott kostar 20 kronor och finns att köpa hos alla utställare.

Under hela påskhelgen och under nästa vecka kan konstintresserade planera årets Konstrunda. I konsthallar i Askersund och Motala visar nämligen årets över ett hundra utställare upp ett av sina verk som en presentation inför Konstrundan 2011.

Utställningen i Askersunds hamnmagasin är både vacker i sig och gör det lättare för konstrundebesökaren att bestämma vilka av de 60 utställningsplatserna som denne vill besöka nästa helg.

– Det bästa är att först gå hit och sedan planera sin runda, säger Gunilla Holländer, Norra Vätterns bild- och formkonstnärer.

Ska åka runt och titta

Mor och dotter Harriet Ilvred och Marine Holmberg var nyfikna på årets konstnärer och besökte presentationsutställningen under långfredagen.

Harriet berättar att hon brukar besöka Konstrundan och att hon och maken kommer åka runt en tur nästa helg.

Även systrarna Wiveca Robson och Helene Askew beundrade verken på presentationsutställningen.

– Det är väldigt fint hängt, och en så otroligt vacker lokal, säger Helene.

Hon är på Sverigebesök från England bland annat för att titta på systern Wivecas tavlor. Wiveca är en av årets utställare och visar upp 28 akvareller på Konstrundan.

– Akvarell är ett härligt material, det lever sitt eget liv, säger Wiveca.

Konstutställningen i Hamnmagasinet är öppen mellan klockan 11-15 hela påskhelgen och mellan klockan 16-19 tisdag till fredag. Nästa helg, 30 april och 1 maj, arrangeras 2011 års Konstrunda.

Presentationsutställning för andra året. – Den var väldigt uppskattad förra året, säger Gunilla Holländer, Norra Vätterns bild- och formkonstnärer.

Mer läsning

Annons