Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En miss att inte köra in i Nydalen”

Bussföraren gjorde fel när han inte körde in i Nydalen. Mats Kjellén, förman på bussbolaget Weidermans i Askersund, beklagar att det som inte ska hända har hänt.

Annons

Den aktuella bussen gick i linjetrafik med Medevi som ändhållplats. Enligt turlistan skulle den gå via vändhållplatsen i Nydalen, men föraren missade detta och åkte förbi. När de båda skolpojkarna upptäckte det ska de ha tryckt på knappen för avstigning.

– Föraren ropade fram killarna som satt längst bak och frågade dem om de verkligen skulle av vid nästa hållplats, som då var Sågen. De hade svarat ja på den frågan, och därför släpptes de av där, förklarar Mats Kjellén som haft samtal med föraren.

Kände inte pojkarna

Enligt Kjellén bekräftar en manlig passagerare att det gick till på det sättet. Problemet, menar förmannen, är att det går långa tider innan en och samma förare kör linjen, vilket gör att de inte känner igen alla passagerare.

– Föraren kände inte de här pojkarna, och han hade aldrig släppt av dem om han vetat att de bott i Nydalen. Men det framkom aldrig vid tillfället. I stället hade han haft tid att vända, eller tagit med dem till Medevi och åkt in till Nydalen på hemvägen.

Inte första gången

Men felet att han inte körde in i Nydalen kvarstår, och det är en miss, tycker Mats Kjellén, och hänvisar till den mänskliga faktorn.

Han medger också att det tidigare vid något enstaka tillfälle hänt att hållplatsen i Nydalen missats.

– Det är beklagligt att det hänt. Jag kan bara be om ursäkt och försöka se till att det inte händer igen, säger Kjellén.

Mer läsning

Annons