Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik(S)son ger svar om Lerbäckshemmet

Inom loppet av två och en halv vecka har kommunalrådet Per Eriksson (S) fått två brev som rör försäljningen av Lerbäckshemmet.

Annons

Askersund. Det första brevet är undertecknat av fem personer med koppling till Nya Moderaterna. De ställer sex frågor med bäring på hur den socialdemokratiska kommunledningen skött försäljningen av Lerbäckshemmet.

Frågor som ställs är varför alla anbudsgivare inte fick samma villkor. Varför kommunen ställt upp att agera bank. Varför oppositionen inte fick vara delaktig. Varför försäljningen inte beslutades av hela kommunstyrelsen.

I svaret till de fem konstaterar Per Eriksson att affären genomförts med större transparens än vanligt. När det gäller köpets konstruktion så hävdar Eriksson att kommunen inte agerar bank. Det handlar om ett hyrköpavtal, något flera av intressenterna diskuterat, Där är fastigheten och redan inbetalda pengarna kommunens säkerhet.

Det senaste brevet är undertecknat av förra landshövdingen och Åsbrobon Elvy Olsson. Hon ifrågasätter Per Erikssons förmåga att lyssna till kommuninnevånarna när det gäller affären med Lerbäckshemmet.

Olsson anser att Lerbäckshemmet är fel miljö för asylsökande, som enligt henne är mer vana med stadsmiljöer än den lantliga idyll som Lerbäck erbjuder.

Hon vädjar därför i slutet av brevet att Per Eriksson ska återställa Lerbäckshemmet till äldreboende, både för de asylsökande och de äldres bästa i Askersund kommun.

Per Eriksson svarar Elvy Olsson att han har ett rykte om sig att vara en god lyssnare. Men att det som kommunens ledare gäller att kunna kombinera lyssnadet med att fatta beslut.

Han säger att det enkla skälet till att Lerbäckshemmet sålts var att kommunen inte hade något behov av lokalerna. Samma sak som skett med förskolan i Åmmeberg och skolan i Zinkgruvan.

Mer läsning

Annons