Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fågelporträtt på konstutställning i hamnen

Fåglar är temat för sommarens utställning på konsnärskollektivet Konstantin i Askersunds hamn. Konstnärerna Dag Andersson och Stefan Gustavsson ställer ut träsniderier och målningar.

Annons
Avbildar fåglar. Konstnärerna Dag Andersson och Stefan Gustavsson ställer ut sina fågelporträtt på i butik Konstantins galleri under sommaren. Det är målningar och träsniderier.Foto: Barbro Nyblom

Askersund. Butiken drivs kollektivt av konstnärer från Tiveden, Askersund, Hammar och Motala. Varje sommar upplåter kollektivet en del av sin butik till utvalda konstnärer. I fredags öppnade butiken för sommarsäsongen med vernissage. Temat är somrigt och strandnära: båda konstnärerna skapar fåglar på ett personligt, humoristiskt och naturtroget sätt.

Stefan Gustavssons fågelporträtt föreställer ofta sångsvanar, skärfläckor och kråkor. Han målar både i akvarell och olja. Dag Andersson har täljt i trä sedan han var sex år gammal och 60 år senare håller han fortfarande i kniven. Hans favoritobjekt, fåglar, är ofta realistiska, men han strävar mot att ta fram det karaktäristiska för arterna.

Under sommaren har butik Konstantin öppet varje dag.

Här är några av Stefan Gustavssons fåglar, och också en... zebra.Foto: Barbro Nyblom

Mer läsning

Annons