Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flaggan på halv stång när skolan skulle rivas

Snavlunda. En banderoll med texten ”Skäms politiker!” och flagga på halv stång hade satts upp när grävskoporna skulle påbörja sitt rivningsarbete av Snavlunda skola i veckan.

Annons

Hur många som satt sig emot rivningsarbetet går inte att säga. Per Eriksson, ordförande i kommunstyrelsen, ser i alla fall inte så allvarligt på protesterna.

– Jag skäms verkligen inte. I stället är jag väldigt stolt. Det är en jätteliten opinion som har satt sig emot det här av nostalgiska skäl. Alla jag pratat med är positivt inställda till att en ny skola har byggts, och att den gamla rivs, säger han.

När man ansåg att den gamla skolan inte längre var brukbar fanns två alternativ: Antingen skulle barnen börja bussas till Askersund eller någon annan närliggande kommun, eller så skulle en ny skola byggas, och den gamla rivas.

”Så himla ruttet”

Men Per Eriksson får inte medhåll av alla.

– Det har känts som utpressning från första stund. Vem skulle våga sätta sig emot de villkoren? Jag är skitsned på det här. Det är så himla ruttet och hemskt gjort mot oss som tänker på Snavlundas historia, säger en som protesterat mot rivningen.

– Precis så var det. Det fanns ett val. Antingen satsar vi, eller så slussar vi. Alternativet att bygga en ny skola gynnar alla i kommunen, men vissa har svårt att inse det bara, säger Per Eriksson.

Mer läsning

Annons