Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera stölder på Vapenvägen

Kopparkabel och annat har stulits från flera företag på Närlunda industriområde. Polisen misstänker ett samband mellan stölderna.

Annons

På måndagsmorgonen upptäcktes stöldräden, som skett någon gång under helgen på tomter på Vapenvägen och kommunens förråd på Fredbergavägen. Från ett företag har man stulit kopparkabel ur stora förvaringskärl. Från ett annat har man förutom kopparkabel också tillgripit en dränkbar vattenpump. Hos ett tredje har man brutit sig in i lastbilar och maskiner och stulit diesel, bilstereo och verktyg. Från kommunförrådet har två släp och en större mängd gods försvunnit.

Eftersom företagens tomter ligger nära varandra jobbar polisen utefter tesen att det är samma gärningsmän. En teknisk undersökning genomfördes i måndags och man säkrade vissa spår.

– Det som lyser igenom är kopparstölderna, fast det varit lugnt med sådana länge nu. Men sedan har man sett annat som varit stöldbegärligt och plockat med sig det också. Det måste ha varit flera gärningsmän som hjälpts åt, säger Bo Rosendahl vid Sydnärkepolisen.

Mer läsning

Annons