Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folke Dahlbergs tavlor lockade många till invigningen

Under onsdagskvällen var det vernissage för utställningen till Folke Dahlbergs minne. På Konsthallen i Hamnmagasinet var intresset stort när man visade upp kända och tidigare okända verk från konstnären och poeten.

Annons
Konstintresserade. Carina Dahlqvist, Britta Haggård och Henrik Färg beundrar tavlorna. Utställningen arrangeras i samarbete med Folke Dahlberg Sällskapet och pågår till 12 augusti.

Landshövdingen Rose-Marie Frebran började med att läsa några strofer som poeten skrivit. Kommunstyrelsens ordförande, Per Eriksson, erkände att han tidigare inte visste så mycket om Dahlberg. Men att han nu ska ta familj och vänner till utställningen.

Jonas Modig, ordförande i Folke Dahlberg Sällskapet var mest nöjd över att de har lyckats hitta så många bilder.

– Många av tavlorna finns hos privatpersoner, Folke sålde till höger och vänster när han hade ont om pengar, berättade han.

Fyra av tavlorna hamnade hos Britta Haggård och Henrik Färg som har lånat ut tavlorna till utställningen. De är båda intresserade av hans konst.

– Jag kände Folke och har köpt några tavlor av honom, sa Henrik Färg.

I konsthallen fortsatte besökarna att mingla och ett digitalt piano gav stämningsmusik. Plötsligt hördes en smäll, oppositionsråd Calill Ohlson, öppnade invigningsbubblet.

Mer läsning

Annons