Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening vill ge Skyllberg bredband

Sex kilometer kabel för bredband. Det vill föreningen Skyllberg-Kårberg byutvecklingsförening få nergrävt.

Annons

Föreningen bildades i förra månaden med syft att fibekabel ska dras fram till deras bostäder. På måndag har de ett informationsmöte då de hoppas att fler boende i trakten ska anmäla sitt intresse för projektet.

– Vi fick rekommendationer från grannbyn Tycke att bästa sättet att påverka utvecklingen var via en förening. Så då bildade vi en sådan, säger projektledaren Åke Gideonsson.

Nu har man fått 28000 kronor i EU-bidrag till föreningen. Av 175 berörda hushåll har omkring hälften hittills svarat att de är intresserade.

– Vi har räknat på att det skulle behövas en sex kilometer lång kabel, dit de som bor här sedan kan ansluta sig. Det finns även de som inte har så stort personligt behov nu, men som vill genomföra det här för att höja värdet på sina fastigheter, säger Åke Gideonsson,

Den som vill veta mer kan komma på informationsmöte på Rosendals festgård på måndag. Då kan man ställa frågor till Bengt Larsson, länsstyrelsen, Henrik Olofsson, näringslivschef på Askersunds kommun, Stephan Lundberg från projekteringsfirman RALA samt Torbjörn Andrén från företaget Skanova som äger nätet och blir samarbetspartner om arbetet väl kommer igång.

Mer läsning

Annons