Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare minglade på näringslivets vip-kväll

Nätverksbyggande, kommunikation och affärsstrategier. De tre begreppen både praktiserades och diskuterades när Åsbro näringsliv i går bjöd in hela 110 företagare till en vip-kväll vid Lerbäcks teater. En av gästerna var välkände entreprenören Jens Spendrup.

Annons
Entreprenören Jens Spendrup höll en föreläsning med reflektioner och nedslag om sina 45 år inom bryggerijätten Spendrups.Foto: Samuel Borg

Under sensommarhimlens varma solstrålar minglade närmare 110 företagare i kapp utanför en av Lerbäcks teaters röda trähus i går eftermiddag, innan det var dags för en helkväll med diskussioner kring näringslivsfrågor och företagande.

Entreprenörsjätten Jens Spendrup, som arbetat inom Spendrups Bryggeri AB i 45 år och numera också är ordförande i Svenskt näringsliv, var en av gästerna.

– Vi har ett behov av konkurrenskraft i det svenska näringslivet. I valdebatten pratar politikerna mycket om hur grisen ska slaktas och delas, men inte om hur den ska födas upp. Jag saknar en debatt om hur det svenska näringslivet ska stärkas, säger Jens Spendrup.

Han inledde kvällens program med nedslag och reflektioner från sina 45 år som företagare i bryggerijätten Spendrups. Då återkom han till näringslivspolitiken:

– Det finns ett behov av att företagarna engagerar sig i de näringslivspolitiska frågorna. Det är valtider och en av de hetaste frågorna är jobben. Men det saknas en diskussion om hur fler människor ska kunna bli företagare, sa han.

Bland gästerna fanns Munksjö Aspa Bruks vd, Ulrika Kraft Stenlund.

– För mig handlar det om att se vilka företag som finns här och knyta kontakter, eftersom den här bygden är helt ny för mig, säger Ulrika Kraft Stenlund, som tillträdde vd-posten i slutet av april.

Läs mer i torsdagens NA.

Munksjö Aspa Bruks vd, Ulrika Kraft Stenlund, var en av gästerna som passade på att mingla med de andra företagarna.Foto: Samuel Borg

Mer läsning

Annons