Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräck stöld på bryggeriet

Helgens stöld på Hammars Bryggeri var ovanligt fräck och visar prov på iskalla tjuvar. Tomglas och backar till ett värde av 70 000 kronor forslades bort på lastbil.

Annons
Bara pallarna kvar. Produktionschefen Svante Sedström står vid några av de tomma pallarna där stölden skedde.

När de anställda på Hammars Bryggeri återvände till jobbet på måndagsmorgonen möttes de av 39 tomma pallar ute på gården.

”Ofattbart”

Någon gång under helgen har tjuvar backat in en lastbil på innergården och lastat cirka 1 800 plastbackar med tomglas.

– Det har gått åt lite folk för att lasta allt det här. De har nästan stått som i en råttfälla med lastbilen om de upptäckts. Det här är ofattbart, konstaterar vd:n Krister Sedström.

Måste ha hålit på i timmar

Tjuvarna har plockat enbart backar med brunt glas och 33 cl-flaskor. Trots att de måste hållit på i flera timmar så har ingen varken hört eller sett något.

– Vi har knackat dörr här bland grannarna, men inget har märkt nåt.

Det har dock tidigare gjorts observationer av fyra män som smugit runt med ficklampor på företagsområdet, och även en bil har framförts på ett konstigt sätt. Krister Sedström tror därför att någon då rekade platsen inför helgens stöld.

De enda spår som finns på platsen för stölden är efter en lastbil. I övrigt har tjuvarna opererat snyggt och effektivt och inte ställt till med nån oreda. Värdet av de stulna backarna uppgår till 70 000 kronor, och förlusten täcks inte av någon försäkring.

Ville panta i Parkhallen

På tisdagen framkom dock nya uppgifter som eventuellt kan sättas i samband med stölden. I lördags kom nämligen några personer till Parkhallen i Örebro och ville panta 200 backar.

Men det var för mycket för butiken att ta hand om, varför personerna endast fick panta in 40 backar. De hade uppgett att tomglasen kom från ett bröllop och att de hade flera. Polisens utredningsmän i Hallsberg kommer nu att försöka spåra de personer som besökte Örebrobutiken.

Mer läsning

Annons